Struintocht “Beleef de Lente” in de Lobberdense Waard

Beleef de Lente wandeltocht

Stichting Recreatie en Toerisme Rijnwaarden organiseert op zondag 26 april 2015 om 9.00 uur een natuurexcursie onder leiding van een IVN-gids door de Lobberdense Waard. Ook u kunt mee met deze Beleef-de-Lente-wandeltocht door de ongerepte natuur.

Nieuwe inrichting Lobberdense Waard

Van Nieuwpoort Bouwgrondstoffen werkt samen met haar partners van de Samenwerking Lobberdense Waard b.v. aan een nieuwe inrichting van de Lobberdense Waard. Het plan om meer bescherming tegen overstroming te bieden, meer riviernatuur te ontwikkelen en delfstoffen te winnen wordt gezamenlijk uitgevoerd. Nu al zijn partners actief om de aanwezige natuur te beheren. Rode Geuzen met hun kalveren lopen het hele jaar vrij rond om de vegetatie kort te houden. Ook worden natuurexcursies georganiseerd vanuit Het Gelders Eiland in Rijnwaarden. Een tocht waarbij de vogels, vlinders en beversporen in het gebied te bewonderen zijn.

Aanmelden (tot 23 april) voor deze struintocht kan via www.gelderseiland.nl. Hier vindt u ook meer informatie. Meer informatie over het project Lobberdense Waard kunt u vinden op www.lobberdensewaard.nl