Ontmoet Antoon van Eijck: Van Tekentafel tot Thuiswerken

Antoon van Eijck, 56 jaar jong, heeft een leven lang gewerkt aan het tekenen en construeren van Ribcassette vloeren. Zijn avontuur begon helemaal terug in 1989 in de betonindustrie. Van de dagen van de ouderwetse tekentafel tot het moderne thuiswerken heeft Antoon de hele ontwikkeling meegemaakt.

 

“Toen ik in 1989 begon, werkten we nog met de tekentafel, kalkpapier en potlood. Het was echt vakmanschap. Maar met de opkomst van computers, maakte dat al snel plaats voor digitale tekeningen. In 1995 begon ik voor het eerst met thuiswerken, een concept dat toen nog in de kinderschoenen stond. Ik herinner me nog dat we moesten inbellen met een modem om verbinding te maken met de server. De technologische vooruitgang sindsdien is enorm geweest.”

Na een periode bij een tekenbureau te hebben gewerkt, keerde Antoon in 2020 terug naar Van Nieuwpoort Prefab Beton, het Engineeringsbureau in Best. Sindsdien werkt hij deels vanuit huis, waardoor hij dagelijkse verkeersproblemen vermijdt en kostbare tijd bespaart.

“Het verschil tussen thuiswerken en op kantoor is voor mij enorm. De reistijd alleen al, van Tilburg naar Best, kost me normaal gesproken bijna anderhalf uur op een dag. Dat zijn kostbare minuten die ik nu kan besteden aan mijn werk of aan ontspanning. Bovendien is er natuurlijk het milieuaspect. Niet elke dag de auto hoeven nemen, draagt zeker bij aan een groenere levensstijl. Daarnaast ben ik thuis veel meer gefocust op mijn werk. Er zijn minder onderbrekingen en ik kan mijn taken efficiënter afhandelen. Het is gewoon een heel productieve omgeving voor mij.”

Om zijn productiviteit op peil te houden, hanteert Antoon een strakke planning en enkele nuttige gewoonten.

“Elke week maak ik een planning van wat er moet gebeuren. Dat helpt me om gefocust te blijven en deadlines te halen. Ook zorg ik ervoor dat ik op vaste tijden pauze neem, om even te ontspannen en op te laden voor het volgende werk.”

Voor anderen die ook vanuit huis werken, heeft Antoon nog enkele waardevolle tips.

“Zorg voor een aparte werkruimte, een comfortabele stoel en een goed bureau. Dat zijn essentiële elementen voor een productieve werkomgeving, waar Van Nieuwpoort een rol in heeft kunnen spelen door bijvoorbeeld ergonomische voorzieningen aan te bieden. En vergeet niet om af en toe een frisse neus te halen. Een korte wandeling kan wonderen doen voor je concentratie en welzijn.”

Met zijn jarenlange ervaring en aanpassingsvermogen blijft Antoon een waardevol lid van het Van Nieuwpoort-team, zowel op kantoor als vanuit zijn huiselijke werkplek.