Recycling

Mogelijkheden van EPS

Van Nieuwpoort EPS Products is al meer dan 40 jaar actief in recycling van verpakkings-EPS. Bij EPS Products draait het niet alleen om kwalitatieve producten creëren en aanbieden maar ook om het aangaan van samenwerkingen met de klant om de mogelijkheden van EPS optimaal te benutten. Zo rekenen wij al sinds 2015 al meer dan 100 gemeenten en milieu-straten tot ons klantenbestand uit Nederland, België en Duitsland. Onze recyclingstak is goed ingevoerd in de wettelijke (verplichte) inzamelingskaders. Wij adviseren en assisteren gemeentelijke milieustraten graag bij het invullen van hun duurzame ambities.
Wij recyclen graag omdat het een duurzame manier van werken met EPS is. Om het goed te kunnen verwerken hebben wij een aantal voorwaarden voor het materiaal. Het materiaal moet schoon zijn van restmaterialen (PUR, lijmen, plastics, folie, betonresten). Daarnaast moet het niet sterk gedeformeerd zijn en verpakt worden in transparante plastic zakken zodat wij het gemakkelijk kunnen vervoeren. Er kunnen geen sterke geuren aan het materiaal zitten zoals bij viskisten. Als laatste willen wij graag dat het materiaal droog is.

Advies en ontwerp

Wij adviseren u graag over wat er mogelijk is en kunnen u helpen van ontwerp tot levering van het product. Wij bieden logistieke maatwerkoplossingen. Het voordeel van een samenwerking met Van Nieuwpoort EPS Products is dat wij graag met u meedenken. Wij geloven in de combinatie van kwaliteit leveren en blijven innoveren.

Eps afval recycling

Slim recyclen doen we met elkaar

Voor het bevorderen van recycling geeft bronscheiding de schoonste
materiaalstroom en de laagste milieubelasting. EPS moet bij de gemeentelijke
milieustraat gescheiden worden ingezameld. Je hebt EPS-verpakkingen en EPS-bouwmaterialen. Het is belangrijk dat zij gescheiden worden
opgeslagen en voor verschillende verwerking worden afgevoerd.

Onze oplossing voor HBCDD

Tot 2015 werd regelmatig de vlamvertrager HBCDD verwerkt in EPS-(dak)isolatiematerialen. HBCDD-houdend materiaal mag niet worden hergebruikt en moet vernietigd worden. Wij kunnen op slimme wijze en met speciale metingen in ons accceptatieproces HBCDD-houdend EPS herkennen en onderscheppen. Hiermee helpen wij gemeenten op de juiste manier EPS-materiaal te verzamelen en te verwerken.

Gecertificeerde duurzame partner

Als partner van MVO Nederland besteden wij continu aandacht aan alle aspecten van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door logistiek maatwerk vervoeren wij geproduceerd isolatie-EPS met zeer grote volumecombi’s voorzien van schone Euro 6 motoren. Op de terugweg rijden wij langs milieustraten en halen gebruikte EPS-verpakkingen op om zodoende de CO2-uitstoot tot een minimum te beperken.

EPS Cycle

Stybenex, de Nederlandse EPS branchevereniging heeft de handen ineen geslagen met de Duitse en Deense branchevereniging en lanceerden vandaag EPS Cycle, een initiatief dat tot doel heeft de recycling van EPS materialen te transformeren.
EPS Cycle streeft naar een correcte en efficiënte inzamel- en sorteermethode voor EPS-afval, afkomstig uit de bouw- en de verpakkingssector. Hiermee zal EPS Cycle bijdragen aan de vermindering van afval en de bevordering van circulariteit binnen de EPS-industrie.
EPS is 100% recyclebaar. Wij zijn met Van Nieuwpoort EPS Products al ruim 40 jaar de specialist op het gebied van recyclen. Wij halen gebruikt EPS materiaal op uit 60% van de gemeentelijke milieustraten en verwerken dit op een duurzame manier tot nieuw EPS materiaal. Wij zijn blij met dit internationale initiatief om een bijdrage te leveren aan een nog duurzamere EPS industrie.

Meer weten over onze diensten?

Wilt u meer weten over wat we voor u kunnen betekenen of wilt u een offerte aanvragen?
Ons team staat graag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.