Recycling

Mogelijkheden van EPS

Van Nieuwpoort EPS Products is al meer dan 40 jaar actief in recycling van verpakkings-EPS. Bij EPS Products draait het niet alleen om kwalitatieve producten creëren en aanbieden maar ook om het aangaan van samenwerkingen met de klant om de mogelijkheden van EPS optimaal te benutten. Zo rekenen wij al sinds 2015 al meer dan 100 gemeenten tot ons klantenbestand. Onze recyclingstak is goed ingevoerd in de wettelijke (verplichte) inzamelingskaders. Wij adviseren en assisteren gemeentelijke milieustraten graag bij het invullen van hun duurzame ambities.

Advies en ontwerp

Wij adviseren u graag over wat er mogelijk is en kunnen u helpen van ontwerp tot levering van het product. Wij bieden logistieke maatwerkoplossingen. Het voordeel van een samenwerking met Van Nieuwpoort EPS Products is dat wij graag met u meedenken. Wij geloven in de combinatie van kwaliteit leveren en blijven innoveren.

Eps afval recycling

Slim recyclen doen we met elkaar

Voor het bevorderen van recycling geeft bronscheiding de schoonste
materiaalstroom en de laagste milieubelasting. EPS moet bij de gemeentelijke
milieustraat gescheiden worden ingezameld. Je hebt EPS-verpakkingen en EPS-bouwmaterialen. Het is belangrijk dat zij gescheiden worden
opgeslagen en voor verschillende verwerking worden afgevoerd.

Onze oplossing voor HBCDD

Tot 2015 werd regelmatig de vlamvertrager HBCDD verwerkt in EPS-(dak)isolatiematerialen. HBCDD-houdend materiaal mag niet worden hergebruikt en moet vernietigd worden. Wij kunnen op slimme wijze en met speciale metingen in ons accceptatieproces HBCDD-houdend EPS herkennen en onderscheppen. Hiermee helpen wij gemeenten op de juiste manier EPS-materiaal te verzamelen en te verwerken.

Gecertificeerde duurzame partner

Als partner van MVO Nederland besteden wij continu aandacht aan alle aspecten van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door logistiek maatwerk vervoeren wij geproduceerd isolatie-EPS met zeer grote volumecombi’s voorzien van schone Euro 6 motoren. Op de terugweg rijden wij langs milieustraten en halen gebruikte EPS-verpakkingen op om zodoende de CO2-uitstoot tot een minimum te beperken.

Recycling producten

Van Nieuwpoort EPS Products recyclet al meer dan 40 jaar EPS van bedrijven en milieu-straten uit Nederland, België en Duitsland. Hier maken wij weer nieuwe producten van. Een ultieme manier van cradle-to-cradle werken. Het materiaal wat aangeboden wordt dient aan een aantal voorwaarden te voldoen voor verwerking.
Wij recyclen graag omdat het een duurzame manier van werken met EPS is. Om het goed te kunnen verwerken hebben wij een aantal voorwaarden voor het materiaal. Het materiaal moet schoon zijn van restmaterialen (PUR, lijmen, plastics, folie, betonresten). Daarnaast moet het niet sterk gedeformeerd zijn en verpakt worden in transparante plastic zakken zodat wij het gemakkelijk kunnen vervoeren. Er kunnen geen sterke geuren aan het materiaal zitten zoals bij viskisten. Als laatste willen wij graag dat het materiaal droog is. Wij bedanken u alvast voor de medewerking en we zien u graag terug om uw EPS te recyclen.

Meer weten over onze diensten?

Wilt u meer weten over wat we voor u kunnen betekenen of wilt u een offerte aanvragen?
Ons team staat graag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.