Van Nieuwpoort EPS Products

Als producent en recycler van EPS is Van Nieuwpoort EPS Products al 40 jaar specialist op het gebied van EPS voor de GWW-sector en de woning- en utiliteitsbouw. Naast de productie van EPS voor isolatie en fundering werken we samen met de meeste gemeentelijke milieustraten en zakelijke ontdoeners. Waarbij we gebruikt EPS-materiaal recyclen en tot nieuwe EPS-producten upcyclen.

Onze kernwaarden

Innovatief

EPS-afval 100% recyclen en upcyclen tot circulair isolatiemateriaal

Doelgericht

Doordacht productieproces met duurzaam hergebruik van restproducten

Ondernemend

Proactief producten ontwikkelen in samenwerking met klanten en de markt

Verbindend

Ontzorgen van klanten met logistieke maatwerkoplossingen

Traditie

Op basis van kennis en ervaring de markt met duurzame kwaliteit blijven bedienen

Vragen over EPS

Ons sales team staat voor u klaar om al uw vragen over onze producten te beantwoorden en u te helpen bij uw offerte aanvraag. Wij leveren just in time en uitsluitend aan het bedrijfsleven.

EPS-verpakkingsmateriaal aanbieden

Heeft u EPS-verpakkingsmateriaal aan te bieden? Ons team is thuis in de wereld van recycling en bespreekt graag de mogelijkheden, de voorwaarden en aannamecondities met u.

Duurzaamheid

Upcycling alle typen EPS producten
Bergen EPS-afval zijn inmiddels hergebruikt voor nieuwe producten. Hiermee is het onnodig verbranden van EPS in afval verwerkingsinstallaties (AVI’s) voorkomen en CO2 bespaard. We zijn ISO14001 gecertificeerd. Dit milieumanagementsysteem is van toepassing op onze gehele bedrijfsvoering. Deze producten kunnen vervolgens weer worden toegepast in bijvoorbeeld GWW of vloerisolatie.

100% circulaire recycling

Verpakkings-EPS volledig recyclebaar
De recycling van verpakkings-EPS is volledig circulair. Gebruikt verpakkings-EPS wordt door ons opgehaald en op onze locatie in Goor gesorteerd, klein gemalen en middels upcycling ingezet als hoogwaardig isolatiemateriaal in de bouw. Maar ook van het EPS-afval dat daarbij vrij komt ontwikkelen we nieuwe producten die hun weg vinden naar de kunststofrecyclingindustrie in binnen- en buitenland. Daar worden de samengeperste EPS-blokken door middel van een extrusieproces (smelten) omgezet in een PS-regranulaat (harde korrels). Waar weer nieuwe producten zoals fotolijstjes, bloempotten en bumpers van worden gemaakt.

Oorsprong in recycling

Van Nieuwpoort EPS Products, voorheen Oosterbeek EPS, is sinds de jaren ’70 al een grote speler in de wereld van EPS. De oorsprong ligt in het recyclen van EPS. Bedrijven en afvalverwerkers wilden van gebruikt verpakkingsmateriaal af. Wij collecteerden dit materiaal en verzorgden milieubewuste recycling. Van het afval werd weer een nieuw product gemaakt. De eerste toepassingen vonden plaats in de bouw.

Nieuwe toepassingen

Aanvankelijk werden EPS-parels gebruikt in baksteenproductie als lichtgewicht vulmateriaal. Later werd EPS ook toegepast als isolatie onder prefab betonvloeren. Deze toepassing sloeg aan in de bouw en sindsdien zijn we specialist in dit segment. Door de toenemende vraag van isolatie en nieuwe toepassingen ontstond er een sterke groei van activiteiten in de civiele beton- en wegenbouw, vloerenindustrie, bouwmaterialenhandel, meubelindustrie en na-isolatie.

Kwaliteit zit in ons DNA

Van Nieuwpoort EPS Products is in het bezit van het ISO 14001, IKOB-BKB certificaat en levert nieuw EPS altijd onder KOMO-certificaat. Ons ISO 14001 milieuzorgsysteem is van toepassing op onze gehele bedrijfsvoering waarmee wij ervoor zorgen dat onze milieudoelstellingen worden geborgd en de lat telkens een stukje hoger wordt gelegd.

Achtergrond

Oosterbeek EPS is een belangrijke leverancier en speler op de markt. En al jaren een dochteronderneming van de Van Nieuwpoort Groep.  Kenmerken als duurzaamheid, snelheid, betrouwbaarheid en kwaliteit, gecombineerd met een grote productiecapaciteit, maken ons uw ideale leverancier van EPS met een groot logistiek netwerk. Van Nieuwpoort produceert en levert naast onze EPS-producten ook betonproducten, bouwgrond-stoffen en ontwikkelt gebieden met maatschappelijke meerwaarde.

Naamsverandering

In het jaar (2020) dat Van Nieuwpoort maar liefst 115 jaar bestaat zijn alle bedrijven over gegaan naar één gezamenlijke identiteit. Zo ook Oosterbeek EPS. U ziet dit aan ons nieuwe logo en een nieuwe huisstijl. En we draaien er niet omheen… we veranderen ook van naam. Oosterbeek EPS is Van Nieuwpoort EPS Products geworden. Een ontwikkeling die past bij onze duurzame toepassing van gebruikt EPS-materiaal tot circulair isolatie- en funderingsmateriaal. Ook over de grens.

Toekomst

We bouwen in Nederland en daarbuiten vol ambitie verder aan de toekomst. Ook als Van Nieuwpoort EPS Products zijn we thuis in de keten. Een andere naam is misschien even wennen, maar eigenlijk verandert er niet zoveel. We zijn nog steeds hetzelfde bedrijf, met dezelfde kwalitatieve producten en diensten en dezelfde mensen. En zijn u als Van Nieuwpoort EPS Products graag van dienst.