Van Nieuwpoort levert bijdragen aan het best presterende bouwproject van 2023: Berghaus in Amsterdam!

Berghaus Plaza, oorspronkelijk gebouwd in de jaren 60, is volledig gesloopt om plaats te maken voor herontwikkeling. Het voormalige kantoorgebouw wordt getransformeerd tot een totaalconcept van wonen, werken en leven. Met twee woontorens bovenop het nieuwe duurzame gebouw biedt het ruimte voor 288 nieuwe woningen, terwijl een derde toren 21.600 vierkante meter kantoorruimte biedt. Daarnaast wordt er 2.053 vierkante meter aan commerciële voorzieningen toegevoegd. Berghaus is een opwindend nieuwbouwproject dat innovatie en kwaliteit combineert, waarbij onze hoogwaardige prefab vloeren een essentiële rol spelen. Van Nieuwpoort Prefab Beton heeft voor dit project 50.000 vierkante meter aan breedplaten geleverd.

 

De aannemer van dit project is de grootste in Nederland, BAM Wonen. Van Nieuwpoort Prefab Beton werkt al geruime tijd samen met BAM Wonen en BAM Bouw en Techniek.
Mark van der Horst, Projectdirecteur bij BAM, gaf ons een rondleiding op project Berghaus. Als projectdirecteur is hij nauw betrokken bij de bouw en ervaart hij deze van dichtbij. “De samenwerking met VNP verloopt uitstekend. We hebben korte communicatielijnen en een goede relatie met de projectleider. De geleverde producten zijn van uitzonderlijke kwaliteit en de flexibele levering draagt bij aan het succes van het project.” zegt Mark.
Stefan Ophuis, projectleider bij Van Nieuwpoort: “wij zijn blij met de samenwerking met BAM. Een vaste partner krijgt bij ons een vaste projectleider, ook op de bouw, die het project van A tot Z begeleidt, Wij zijn op de hoogte van de voortgang van het project en kunnen de levering bijsturen indien nodig”.

Project Berghaus is door Bewuste Bouwers uitgeroepen tot de Best Presterende Bouwplaats van 2023. BAM is een van de leden van Bewuste Bouwers, met als missie het verbeteren van het imago van de bouwsector. Een Bewuste Bouwer fungeert als het visitekaartje van de bouwsector, hanteert de gedragscode op bouwplaatsen en werkt op een omgevingsbewuste, veilige en duurzame manier. Op het gebied van duurzaamheid zet BAM zich, net zoals Van Nieuwpoort, zeker in. Ze streven naar materialenbesparing, minder transportbewegingen en winst voor het milieu. De Prefab vloeren van Van Nieuwpoort dragen daaraan bij.

 

Op 14 maart wordt de laatste breedplaat geleverd. Daarna ligt de focus op afronding, en staat de oplevering van Berghaus gepland voor januari 2025.

Voor meer informatie over project Berghaus, bezoek www.berghausamsterdam.com