Rick en Dawid over een gedeelde hobby: sportvissen

In het dagelijkse leven van Rick Hulshof en Dawid Kosek draait het niet alleen om werk, maar ook om hun gedeelde passie: sportvissen. Beiden hebben hun sporen verdiend in de CVP-hal en de Breedplaatfabriek voordat ze werden ingezet in de Special Hal, waar ze nu met plezier werken.

Rick, een trotse vader van vier kinderen, maakte in 2014 de overstap naar Van Nieuwpoort, op zoek naar meer stabiliteit en minder lange reistijden vergeleken met zijn eerdere werk in de bouw. De afwisseling in zijn werk en de warme sfeer binnen het bedrijf spreken hem enorm aan, net als zijn collega Dawid, die al zeven jaar bij Van Nieuwpoort werkt en eveneens geniet van de diverse taken in de Special Hal.

Naast hun werk genieten Rick en Dawid van hun gedeelde hobby: sportvissen. Vissen is een ware uitlaatklep, waar ze rust vinden te midden van de drukte. Zodra de watertemperatuur boven de 13 graden stijgt, zijn ze elk weekend te vinden langs de waterkant.

Ze delen graag enkele handige tips, want vissen zijn heel slim. De meeste vissen zijn gewend geraakt aan boilies als aas, waardoor ze dit als gevaarlijk beschouwen. Gebruik in plaats daarvan tijgernoten of mais als aas, omdat vissen deze juist wel zullen pakken.

Rick deelt ook zijn expertise over karpervissen. In eerste instantie gebruikt hij fluorpop-ups, maar zodra vissen deze als gevaarlijk beschouwen, past hij een truc toe. Hij steekt een satéprikker door de fluorpop-up en plaatst daaronder een normale boilie (snowman). Vissen zien de satéprikker als haak en pakken de gewone boilie.
Voor snoek vissen adviseert Dawid om goed te kijken waar de kleine visjes zwemmen, omdat je daar vaak de snoek vindt. Daarnaast is november de beste maand om snoek te vissen.
Als laatste een gouden tip: het gebruik van hennepzaadjes, dit zijn kleine aasdeeltjes, zorgt ervoor dat de vissen langer op je voerplek blijven. Zo is de kans op een goede vangst hoog.

Het hoogtepunt voor Rick zijn de viswedstrijden, waar hij samen met zijn vader aan deelneemt. Deze momenten van competitie en samenwerking vormen een welkome afwisseling van hun dagelijkse werkzaamheden. Zijn liefde voor vissen gaat zelfs zo ver dat hij ooit zijn examens heeft overgeslagen omdat hij aan het vissen was en beet had.

Dawid heeft zijn eigen unieke ervaringen waarbij hij graag uitdagingen aangaat, zoals een weddenschap met Rick om als eerste een karper te vangen, met als beloning een sixpack bier.
Rick en Dawid streven ernaar om elke dag het beste van zichzelf te geven, zowel op de werkvloer als langs de waterkant. Hun enthousiasme voor sportvissen is aanstekelijk en verbindt hen niet alleen met elkaar, maar ook met anderen die dezelfde passie delen.