Van Nieuwpoort Groep - rotterdam-slider

Eén gezamenlijke identiteit voor Van Nieuwpoort

In het jaar dat Van Nieuwpoort maar liefst 115 jaar bestaat geven we een draai aan Van Nieuwpoort en gaan we over naar één gezamenlijke identiteit voor álle bedrijfsactiviteiten. In het jubileumjaar moderniseren we onze huisstijl met een nieuwe look & feel die voor álle Van Nieuwpoort locaties en bedrijven gelijk is. Met een nieuw logo en een nieuwe huisstijl steken we onze communicatie in een nieuw jasje. We richten ons perspectief op de toekomst, maar met respect voor het verleden.

Van Nieuwpoort is een familiebedrijf en onderdeel van een keten. En die keten willen we nóg beter laten zien: aan u en onze omgeving. Op een nieuwe manier, met een nieuwe uitstraling die recht doet aan wie we zijn; als individueel maar júist als samenwerkende groep.

Stap in de wereld van Van Nieuwpoort

Onze bedrijven lijken wellicht los van elkaar te opereren, maar júist samen is de onderlinge verbinding van onze activiteiten van toegevoegde waarde voor klanten, de bouw en onze samenleving. Zo is onze integrale gebiedsontwikkeling de motor voor grondstofwinning, nieuwe natuur, waterveiligheid en recreatie. En door onze efficiënte planning en logistiek leveren we onze grondstoffen aan eigen locaties en daarbuiten om kwalitatieve producten te maken die hun weg vinden naar de bouw. Maar ook in re- en upcycling van EPS zijn we actief. We zijn dus thuis in de hele keten, een uniek voordeel voor ál onze klanten.

We geven een draai aan Van Nieuwpoort

Naast een nieuwe huisstijl draaien we er niet omheen; een aantal bedrijfsactiviteiten veranderen van naam. Dat is misschien even wennen, maar eigenlijk verandert er niet zoveel. Het zijn nog steeds dezelfde bedrijven die u kent, met dezelfde kwalitatieve producten en diensten en dezelfde mensen. Ook met een nieuwe naam blijven onze dochterondernemingen u graag van dienst.

 

Prefab Beton

Betonson Prefab gaat verder onder de naam Van Nieuwpoort Prefab Beton. Een logisch vervolg op de stap die enkele jaren geleden is gezet. De transitie van Beton uit Son en later Betonson naar Van Nieuwpoort Prefab Beton past bij de ontwikkelingen van het bedrijf op het gebied van een volledig geïndustrialiseerd productieproces en procesintegratie met klanten.

EPS Products

De naam Oosterbeek EPS wordt Van Nieuwpoort EPS Products. Het duurzame karakter van het recyclen en upcyclen van
EPS-afval tot circulair isolatie- en funderingsmateriaal gaat verder dan Nederland alleen en willen we ook over de
grens beter uitdragen en benutten.

Zand en Grind

Ook over de grens is er meer eenheid. De Prins NV en Distrimaco in België gaan verder als Van Nieuwpoort Sables et Granulats/Zand en Grind. Een gekoesterde wens vanuit onze Belgische bedrijven om onder de vlag van Van Nieuwpoort met een nieuwe naam hun activiteiten beter te ontplooien.

Sand und Kies

Siemes Sand und Kies in Duitsland wordt Van Nieuwpoort Sand und Kies. Ook Van Nieuwpoort Gebiedsontwikkeling werkt nauw samen met Van Nieuwpoort Sand und Kies in projecten met maatschappelijke meerwaarde.

Wildo Prefab Beton

Tot slot gaat Betonwarenfabriek Wildo verder onder de naam Van Nieuwpoort Wildo Prefab Beton. Het toevoegen van Wildo Beton bij het merk Van Nieuwpoort past bij de professionaliseringsslag die gaande is op de locatie in Amsterdam.