Siemes groeves, Weeze en Wachtendonk (Duitsland)

Bijzonder materiaal

Zand en grind dat uitzonderlijk mooi van kleur is wordt gewonnen in onze groeve nabij het Duitse plaatsje Weeze. Hier bevindt zich o.a. bijna wit zand en grind dat in beperkte hoeveelheden voor specifieke klanten wordt geproduceerd. Naast deze groeve in Weeze heeft “Siemes Sand und Kiesbaggerei GmbH & Co.KG” een groeve in Wachtendonk waar zand en grind wordt geproduceerd voor de beton en asfaltindustrie, voor zowel de Nederlandse als de Duitse markt.

Weeze en Wachtendonk

Uiteenlopende zand- en grindsamenstellingen kunnen direct vanuit voorraad bij de groeve in Weeze door de klant gehaald of door ons geleverd worden. Het is een droge groeve. Het materiaal wordt net boven het grondwater gewonnen en met lange transportbanden vervoert naar de verwerkingsinstallatie. Hier wordt het materiaal gewassen en gescheiden in 10 verschillende fracties, waaruit circa 30 verschillende mengels kunnen worden samengesteld. Het transport naar de klant gaat voor het merendeel per vrachtauto. Voor veraf gelegen klanten wordt bij Wanssum verladen in schepen.

Op de locatie Wachtendonk wordt met een effectieve verwerkingsinstallatie zand en grind geproduceerd. Deze installatie is door onze eigen mensen in de werkplaats in Wessem gebouwd en ter plaatste gemonteerd. Dit alles conform de Duitse bouwvoorschriften. Veilig, efficiënt, gecertificeerd en duurzaam werken hoort bij Siemes, als onderdeel van de Van Nieuwpoort Groep, tot de standaard bedrijfsvoering.

Contact opnemen

Voor meer informatie of het aanvragen van een offerte kunt u ons bereiken via +49(0)2837-1000. Wij zijn gevestigd in Weeze, Duitsland.

Downloads

Voor alle downloads van deze locatie kunt u naar de downloads pagina van Bouwgrondstoffen gaan.