Collega Wouter en zijn leven in twee werelden: de kwaliteitsdienst en Gambia

Wouter de Vries komt uit Urk en heeft in verschillende breedplaat-fabrieken gewerkt als leidinggevende en productieleider. Hij heeft veel ervaring opgedaan en leiding gegeven aan groepen van wel 80 mensen. Met al 30 jaar ervaring in de branche, werkt hij nu al 6 jaar bij ons als hoofd van de kwaliteitsdienst in onze fabriek in Kampen. Bij Van Nieuwpoort Prefab Beton werd Wouter destijds aangenomen voor een functie in de kwaliteitsdienst. Echter, door drukte en een grote vraag vanuit de markt moest er een extra productielijn worden opgestart. Vanwege zijn ervaring en kennis nam Wouter tijdelijk de rol van productieleider op zich. Na het vertrek van de kwaliteitsmanager heeft Wouter sinds eind 2018 zijn beoogde rol vervuld.

Zijn werkzaamheden zijn nu zeer divers, met een focus op theoretische zaken. Dagelijks houdt hij zich bezig met het controleren van mengsels, druksterkte, het ontwerpen, testen en produceren van betonmengsels, en het testen van intern geproduceerde wapening. Al deze informatie wordt nauwkeurig bijgehouden op de computer. 4 keer per jaar komt Kiwa een controle uitvoeren en een paar keer per jaar sturen we de staalmonster naar een externe partij voor een dubbele controle. We weten dus zeker dat we voldoen aan gestelde kwaliteitsnormen.

Afhankelijk van de wensen van onze klanten maken we verschillende soorten mengsels. Deze worden ingeboekt in het programma voor verwerking. Wouter levert vanuit zijn rol een bijdrage aan het verduurzamen van onze mengsels, wat past binnen onze duurzame ambities. De wapening en tralies voor de vloeren lassen we in onze fabriek en ook deze moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen, waarvoor we gecertificeerd zijn door Kiwa. Voor het testen gebruiken we een trekbank die aangeeft hoe goed de tralies gelast zijn en hoe sterk ze zijn. Ook dit valt onder de verantwoordelijkheden van Wouter. Daarnaast heeft hij ook bijgedragen aan het behalen van ons Gouden CSC certificaat, een erkenning voor onze duurzame stappen.

Naast zijn werk is Wouter actief betrokken bij een humanitair project in Gambia via Stichting HCRA (Hulp Christenen Roemenië en Afrika). De stichting, oorspronkelijk opgezet voor hulp aan Roemenië, is nu voornamelijk actief in Afrika. De stichting is 15 jaar geleden opgezet door zijn broer en nu runt hij het samen met zijn broer en nog een derde persoon.

Ze reizen een paar keer per jaar naar Gambia om de lokale bevolking te helpen, onder andere met het bouwen van een kerk en een school. Ze financieren een islamitische school en zijn op zoek naar meer budget om de school verder te ontwikkelen. Daarnaast hebben ze ook op het terrein van de kerk een waterput/watertoren neergezet die door de hele omgeving gebruikt kan worden. Hun doel is om een betere toekomst te creëren voor de kinderen in Gambia.

Wouter is een waardevolle toevoeging voor ons bedrijf en we zijn trots op zijn inzet en motivatie om bij te dragen aan het creëren van veilige en comfortabele leefomgevingen. Zijn passie voor bouwen en zijn toewijding aan het bevorderen van het welzijn van mensen is bewonderenswaardig.
Wouter draagt bij aan het creëren van veilige en duurzame woonomgevingen voor zowel hier als mensen in Gambia.