Samenwerking, het zit in onze genen

Samenwerken. Is dat bijzonder? Iedereen werkt immers samen, want samen sta je sterker. Toch is het een mooi moment om er bij stil te staan, want samenwerking zit in onze genen. Al zeker 118 jaar. Samenwerking zien we als een vorm van verbinding. En laat verbindend nou net 1 van onze kernwaarden zijn. Lees hier in hoe wij onze diverse vormen van samenwerking zien, met collega’s en onze partners.

  1. Samen op verschillende locaties – Met alle collega’s vormen we 1 bedrijf, maar werken we voor verschillende bedrijfsonderdelen, op verschillende locaties. Via email nieuwsbrieven informeren we alle medewerkers. Op de locaties worden af en toe uitjes of bijeenkomsten georganiseerd en we organiseren locatie overstijgende evenementen.
  2. Samen grenzen verleggen –80km fietsen tijdens de Tour de Van Nieuwpoort, een locatie overstijgend sportief evenement waaraan collega’s van verschillende bedrijfsonderdelen en locaties deelnamen. Dat is letterlijk grenzen verleggen.
  3. Samen hindernissen overwinnen – Dat doen we tijdens de Mud Masters in september in onze groeve in Weeze die dit jaar voor de 10e keer gastheer is. Samen met partners zoeken we naar oplossingen om te komen tot het beste resultaat. En de hindernissen die we daarbij tegenkomen omarmen we en lossen we samen op.
  4. Samen steunen – Als collega’s zijn we er voor elkaar, in voor- en tegenspoed. Als familiebedrijf denken we altijd aan een ander. Daarom zijn wij ook trots dat we kunnen bijdragen aan goede doelen, zoals recent de bedragen die we gaven aan Stichting the Mission en Alzheimer Nederland. We zijn founding partner van Ride to Remember, maar dragen ook graag bij aan andere lokale goede doelen.
  5. Samen creëren – Met de directe omgeving, lokale overheden en natuurorganisaties werken we in ons bedrijfsonderdeel Gebiedsontwikkeling samen om een betere woon-, werk- en leefomgeving te creëren. Zand en grind winning is de motor voor het ontwikkelen van prachtige natuurgebieden. Goed voor de biodiversiteit, voor de vogels en de bijen en voor de mensen om er te recreëren.
  6. Samen innoveren – Een vloer is niet meer zomaar een vloer, maar bij Van Nieuwpoort Prefab Beton zoeken we juist naar innovatieve oplossingen. We ontwikkelen vloeren die demontabel zijn, en daardoor heel duurzaam. Hierbij staat veilig wonen en werken van mensen altijd centraal.
  7. Samen inspireren – We leren van elkaar en inspireren elkaar door interne bijeenkomsten te organiseren. We zijn aangesloten bij diverse branche organisaties waar we van elkaar en met elkaar leren.
  8. Samen verduurzamen – Dat staat ook bij ons natuurlijk hoog in het vaandel. We hebben niet voor niets een duurzaamheidsmanager die zoekt naar alle mogelijkheden om onze CO2 footprint te verlagen. Bij ons bedrijfsonderdeel Van Nieuwpoort EPS Products in Goor zijn we al ruim 40 jaar specialist in het recyclen van EPS. Recent werd de 100% elektrische vrachtwagen in gebruik genomen waarmee partner Wim Martens Logistiek zand en grind vervoerd. We maken gebruik van groene stroom, hebben zonnepanelen, hergebruiken water, en zo hebben we nog vele voorbeelden van duurzame initiatieven.
  9. Samen ondernemen – We hebben samenwerkingsverbanden met partners in een aantal projecten. Samen zorgen we voor de zandwinning en het creëren van een mooi gebied. Met onze relatieschippers kijken we samen naar het verduurzamen van de vloot.
  10. Samen werken – Dat doen we graag en veel. Met collega’s en al onze relaties, want alleen door een goede samenwerking kom je tot een goed resultaat.