Van Nieuwpoort Groep, een directe invulling voor een circulaire bouw

Bij Van Nieuwpoort verbinden wij onze kernwaarden aan maatschappelijk verantwoord en duurzaam werken. De week van de Circulaire Economie is een mooi moment om te benadrukken dat aandacht voor milieu en mens een belangrijke waarde is binnen Van Nieuwpoort. Bij ons draait duurzaamheid vooral om het ‘doen’ en in de praktijk ervoor zorgen dat duurzaamheid onderdeel is van onze manier van werken, onze producten en het materieel en de techniek die daarvoor nodig hebben.

Het begint bij gebiedsontwikkeling. Dit zijn projecten met een aantoonbaar toegevoegde waarde voor de maatschappij. Delfstoffenwinning dient als motor of katalysator om een gewenste ontwikkeling op gang te brengen of realiseren, waarbij zand- en grindwinning dienend is aan andere doelen zoals droge voeten achter de dijk, nieuwe natuur, recreatiemogelijkheden en wonen aan het water. De Gebiedsontwikkeling van Van Nieuwpoort biedt de basis voor een duurzame en toekomstbestendige maatschappij.

Afgelopen januari hebben wij opdracht gegeven voor de realisatie van een derde gasloze warmte installatie voor de productie van betonnen vloeren. Naast de breedplaatvloeren in Kampen en de kanaalplaatvloeren van Wildo, zullen in de loop van dit jaar ook onze ribcassettevloeren gasloos worden geproduceerd. Uiteraard draaien deze warmtepompen op 100% Hollandse windenergie, net als alle andere stroomverbruikers binnen Van Nieuwpoort.

Samen met partners werken wij aan de woningen voor morgen. Via onze innovatieve systeemvloeren maken wij remontabel bouwen mogelijk.
Een directe invulling voor een circulaire bouw.