Maak kennis met onze collega Fernando bij Van Nieuwpoort Prefab Beton en zijn passie voor honkbal en honkbal5

Fernando woont samen met zijn vriendin en twee kinderen in Emmen. Hij is oorspronkelijk van Dominicaanse afkomst, heeft gewoond in Bonaire en woont nu al 22 jaar in Nederland. Al meer dan 7 jaar werkt hij met veel plezier als allround productiemedewerker voor de breedplaat, ribcasette en de specials hal. Hij is een kraanmachinist en daarom ook breed inzetbaar.

Fernando komt met veel plezier naar zijn werk, hij vindt de sfeer met zijn collega’s erg goed. Daarom is hij bereid om elke dag 1 uur en 15 minuten in de auto te zitten vanuit Emmen. In de specials hal voelt Fernando zich helemaal in zijn element, omdat hij daar zelf kan bijdragen aan de productie met handarbeid. Het werken in deze speciale hal is een bijzondere ervaring, aangezien niet iedereen daar mag staan. Het enige minpuntje voor Fernando is het werken in ploegendiensten, wat hem soms belemmert om te sporten op dagen met avonddienst.

Fernando is al sinds zijn 9e jaar fanatiek honkballer. Hij heeft de kans gehad om in clubteams op Bonaire te spelen en heeft zelfs internationale toernooien in Cuba en Curaçao gespeeld. Sinds zijn verhuizing naar Nederland, waar hij in Leeuwarden begon, heeft hij zijn passie voor honkbal voortgezet. Inmiddels speelt hij al 14 jaar honkbal in Emmen, waar hij naartoe verhuisde.

Het spel Honkbal5 is vijf jaar geleden door Fernando’s coach geïntroduceerd in Nederland. Deze variant van honkbal, die al bekend was in Cuba, wordt door slechts enkele clubs in Nederland gespeeld. De club van Fernando was de eerste die Honkbal5 mogelijk maakte. Anders dan bij traditioneel honkbal, slaat men bij Honkbal5 met de hand in plaats van met een knuppel. Daarnaast spelen gemengde teams van mannen en vrouwen met 5 tegen 5. De ballen die gebruikt worden, zijn gemaakt van speciaal materiaal, rubberachtig en lichter, waardoor ze goed stuiteren.

Fernando en zijn team hebben het eerste Honkbal5 toernooi gespeeld en gewonnen. Hierdoor hebben andere landen dit gezien en hebben verschillende landen contact opgenomen met de coach en hebben ze meerdere tornooien gedaan onder andere in Barcelona en ook daar hebben ze gewonnen.
Fernando werd geselecteerd voor de Nederlandse EK-selectie en vertegenwoordigde hij ons land. Met zijn team trainde hij in Bussum en behaalden ze de halve finale op het EK voor Baseball5 in Litouwen. Ze eindigden op de 4e plaats met slechts 1 punt verschil. Momenteel staat Nederland op de 12e plaats wereldwijd.

Fernando geniet zowel van honkbal als honkbal5, maar vindt Honkbal5 intensiever. De constante beweging en alertheid geven hem veel voldoening. Hoewel het soms moeilijk is om zijn werk te combineren met zijn sport, blijft hij gemotiveerd om beide te blijven doen. Het nieuwe seizoen begint binnenkort en de trainingen en toernooien staan al op de planning, met Frankrijk als eerste uitnodiging.

Namens het hele team bij Van Nieuwpoort wensen we Fernando veel succes en plezier met zijn topsportcarrière. We zijn trots op zijn prestaties en kijken uit naar zijn verdere successen in zowel het honkbalveld als bij Van Nieuwpoort.