Gouden CSC- Certificaat voor Van Nieuwpoort Prefab Beton Kampen

Van Nieuwpoort Prefab Beton Kampen heeft op woensdag 12 juli het gouden CSC-certificaat ontvangen van Pleun Kleinveld, auditor Kiwa. Het CSC-keurmerk is een erkenning voor onze duurzame ambities. Dick van Gelder, Manager Operations, en Edo Peet, Manager Duurzaamheid namen de felicitaties en het certificaat in ontvangst.

In de Prefab Beton fabriek in Kampen worden o.a. breedplaatvloeren en ribcasettevloeren op een duurzame manier geproduceerd. Het CSC-traject heeft als doel om de duurzame prestaties van bouwgrondstoffen en beton te bevorderen en continu te verbeteren. Met dit CSC-keurmerk laten we aan onze afnemers zien dat we maatschappelijk verantwoord ondernemen en ons blijven inzetten om duurzame productieprocessen en materialen te gebruiken. Van Nieuwpoort Prefab Beton Kampen onderscheidt zich met name doordat we het regenwater opvangen in bassins en gebruiken voor het maken van onze betonmortel. Dit helpt tegen de verdroging. Bovendien maken we gebruik van warmtepompen i.c.m. zonnecollectoren op het dak voor een gasloze droogkamer.

Duurzaamheid

CSC draagt bij aan de verbetering van de werkprocessen, het verduurzamen van de producten en op milieu- en kostenbewust gedrag van directie en medewerkers. Van Nieuwpoort Prefab Beton breekt het ‘eigen betonafval’ af tot betongranulaat en dit wordt gebruikt als secundaire toeslagmateriaal voor de producten. We werken met inzet van primaire en secundaire grondstoffen. Het doel is om 100% afvalvrij te produceren.
Daarnaast is de fabriek voorzien van tal van duurzame en energiebesparende maatregelen. Zo wordt de energie die het bedrijf nodig heeft voor de productie van de breedplaatvloeren het gehele jaar duurzaam door de energiepalen in de fundatie gegenereerd, tezamen met een energiedak en warmtepompen. In de 2e helft van 2023 zal ook de droogkamer van de ribcassettevloeren gasloos worden verwarmd door een combinatie van warmtepompen en warmte uit de rivier de IJssel. Uiteraard met groene stroom afkomstig van Hollandse windenergie. Al deze maatregelen leveren een aanzienlijke besparing op in de CO2-footprint. Om duurzaamheid van bijvoorbeeld transport in de praktijk te brengen is samenwerking met (keten)partners voor ons essentieel. Een groot deel van de CO2 uitstoot wordt veroorzaakt door de logistiek van en naar de bouwplaats. We werken toe naar groene logistieke oplossingen, samen met onze partners.