Over ons

Van Nieuwpoort Zand en Grind/Sables et Granulats levert jaarlijks zo’n ca. 2 miljoen ton hoogwaardig zand, grind, steenslag en andere bouwgrondstoffen voor de bouw van woningen, ziekenhuizen, bruggen en wegen. Wij zijn thuis in de wereld van betonmortel, betonproducten, asfalt en infrastructuurwerken. Handelsrelaties met talrijke producenten maakt het mogelijk een breed assortiment bouwgrondstoffen ten alle tijden te leveren. Als onderdeel van de Van Nieuwpoort Groep wordt een groot aandeel van de verhandelde grondstoffen gewonnen uit eigen projecten. Projecten die zorgvuldig, duurzaam en met een nuttige nabestemming worden ontwikkeld en gerealiseerd.

Verdeeld over België beschikt Van Nieuwpoort Zand en Grind/Sables et Granulats over drie opslag- en laadlocaties. Onze logistieke specialisten in Sterrebeek (Zaventem) verzorgen de planning van vele schepen en vrachtwagens om vanaf deze locaties tijdig en efficiënt te leveren bij onze klanten. Van Nieuwpoort Zand en Grind/Sables et Granulats verkoopt ca. 20% van haar totale volume in de vorm van zakgoed. Verschillende soorten zand en granulaat, waaronder diverse siergranulaten worden vanuit depot in Brussel ter plaatse opgezakt. Vanzelfsprekend zijn al onze producten bij levering voorzien van de relevante keurmerken en productcertificaten. Dit alles maakt ons een vooraanstaande speler in de handel van bouwgrondstoffen.

Achtergrond

Van Nieuwpoort Zand en Grind/Sables et Granulats (voorheen De Prins NV) bouwt vol ambitie verder aan de toekomst. Een nieuwe naam zal misschien even wennen zijn. Toch verandert er niet zoveel en zijn we u met een nieuwe naam graag van dienst. En blijft u verzekerd van onze vertrouwde kwaliteit en service.

Naamsverandering

Al jaren is ons bedrijf een dochteronderneming van de Van Nieuwpoort Groep. In het jaar dat we als groep maar liefst 115 jaar bestaat gaan we over  naar één gezamenlijke identiteit voor alle bedrijfsactiviteiten. U zult dit zien aan ons nieuwe logo, een nieuwe huisstijl en onze nieuwe naam: Van Nieuwpoort Zand en Grind/Sables et Granulats.

Toekomst

Als Van Nieuwpoort Zand en Grind/Sables et Granulats kunnen wij onze activiteiten nog beter ontplooien. Ook bundelen wij onze krachten op IT-gebied. Waarbij we onze bedrijfsprocessen en programma’s afstemmen op elkaar met nieuwe systemen en applicaties. Een sprong vooruit.