Kaliwaal 41, zandklasseerinstallatie

Industriezand op maat. Onze klasseerinstallatie Kaliwaal 41 levert maar liefst 140 verschillende recepten. Deze installatie werd door onze eigen mensen ontworpen en gebouwd op de werf in Wessem.

Een profielzuiger haalt op varierende dieptes het materiaal naar boven. In installaties 17,5 meter bovendeks wordt het gescheiden in 4 verschillende zandfracties. Materiaal groter dan 5,6 millimeter wordt afgezeefd en gestort op depot. Het verder scheiden van de fracties wordt bereikt in zogenaamde opstroomvaten waarbij de snelheid van het opstromend water bepalend is voor het scheiden van de korrels.Vanuit het laboratorium aan boord wordt doorlopend de samenstelling van de verschillende fracties in de gaten gehouden.

Altijd in balans

Grote verschillen in gewicht, afhankelijk van de bunkervulling zouden deze enorme drijvende kolos gemakkelijk uit balans kunnen brengen. Een uniek geoctrooieerd systeem  zorgt echter voor een perfect evenwicht . Ballasttanks nemen doorlopend water in of lossen het juist. Zes ankerdraden met ieder 500 meter kabel houden de Kaliwaal op positie in het water.

Meer informatie

Voor meer informatie over de locatie en de producten kunt u bellen naar +32 (0)2-270 19 39 / +32 (0)2-482 33 00 of mailen naar info@deprins.be