Calcit Edelspitt (Duitsland)

In de steengroeve Asbeck in Arnsberg Holzen wordt door Calcit Edelsplitt hoogwaardige steenslag en funderingsmaterialen gewonnen. Dit carbon gesteente is ongeveer 300 miljoen jaar geleden ontstaan. De steengroeve heeft van boven naar beneden drie geologische lagen; plaatkalk, een kieselachtige overgangslaag en een kieselkalk. Deze lagen bestaan over het algemeen uit carbonaten en quarz.

De winning vindt volgens vastgestelde voorschriften en normen plaats. Moderne installaties voor breken, transporteren en doseren én het moderne voertuig- en machinepark dragen zorg voor een hoge productkwaliteit. Calcit Edelsplitt levert alle soorten steenslag en funderingsmaterialen voor de weg- en waterbouw en beton- en asfaltindustrie. Het productenscala bestaat uit rekerzand, funderingsmateriaal, Edelsplit en stortsteen. Met de doseerinstallatie wordt iedere gewenste samenstelling geleverd.

Meer informatie

Voor meer informatie over de locatie en de producten kunt u bellen naar +32 (0)2-270 19 39 / +32 (0)2-482 33 00 of mailen naar info@deprins.be