Wij starten met een pilot “Fruit op je werk”!

Op de werkplek is het verleidelijk om naar ongezonde snacks te grijpen, maar het eten van fruit kan aanzienlijke voordelen voor je gezondheid met zich meebrengen. Daarom gaan we in de maand juni ‘proefdraaien’ met fruit op het werk. We willen graag ervaren of er voldoende animo voor is, en vandaar dat we dit een maand lang gaan ‘proefdraaien’ op de locaties Gouda en Kampen. Na deze proefmaand beoordelen we of we dit groepsbreed gaan inzetten na de bouwvak. Dit initiatief is niet alleen gunstig voor je gezondheid, maar biedt ook tal van voordelen, van het verbeteren van je concentratie tot het stimuleren van je immuunsysteem.

Verbeterde concentratie: Tijdens lange werkdagen kan het behouden van je focus een uitdaging zijn. Gelukkig kan fruit helpen. Soorten zoals appels en bessen bevatten natuurlijke suikers die je hersenen van energie voorzien, waardoor je alerter blijft en je concentratievermogen toeneemt. Dit kan je helpen om productiever te zijn en beter te presteren op je werk.

Sterker immuunsysteem: Niets is zo vervelend als ziek worden midden in een drukke werkweek. Gelukkig kunnen de vitaminen en antioxidanten in fruit je immuunsysteem een boost geven, waardoor je beter bestand bent tegen verkoudheden en andere ziekten.

Langdurige energie: De natuurlijke suikers in fruit, gecombineerd met vezels en andere voedingsstoffen, zorgen voor een langdurige en stabiele energieafgifte. Dit betekent dat je geen last hebt van plotse pieken en crashes zoals bij cafeïnehoudende dranken of suikerrijke snacks.

Hydratatie: Veel fruitsoorten bestaan voor een groot deel uit water, wat bijdraagt aan je dagelijkse hydratatiebehoeften. Vooral tijdens lange werkdagen is het belangrijk om gehydrateerd te blijven om vermoeidheid en concentratieverlies te voorkomen.

In de maand juni bieden we  op onze locaties Gouda en Kampen gratis fruit op het werk aan. Fruit op je werk hebben is niet alleen lekker, maar ook gunstig voor je gezondheid. Zorg ervoor dat je altijd wat fruit bij de hand hebt op je werkplek en geniet van de gezonde voordelen die het met zich meebrengt.