Van Nieuwpoort in uitzendingen ‘Doe Maar Duurzaam’ RTL7

Duurzaamheid in de praktijk van de Van Nieuwpoort Groep is te zien in een drietal tv-items van het RTL programma ‘Doe Maar Duurzaam’.

Doe maar duurzaam is een informerend programma over diverse ontwikkelingen en innovaties op het gebied van duurzaamheid. Informatief en met oplossingen vanuit de praktijk. RTL 7 benaderde de Van Nieuwpoort Groep omdat men geïnteresseerd was in de wijze waarop de Groep duurzaamheid in haar gehele bedrijfsproces heeft doorgevoerd. Vanaf de winning van grondstoffen tot de productie van betonmortel en betonwaren brengt Van Nieuwpoort duurzaamheid in de praktijk.

In het 1e item is te zien dat het winnen van zand- en grind hand in hand gaat met het realiseren van natuur, veiligheid tegen overstroming en recreatiemogelijkheden. Beelden van de win- & verwerkingsinstallaties maken zichtbaar dat zandwinning een geoptimaliseerd industrieel proces is. Met wat uit de bodem komt kan exact worden gemaakt wat de klant vraagt. Dit betekent zuinig omgaan met delfstoffen.

Duurzame betonmortel komt aan bod in het 2e item. Het gaat om een mortel waarin cement met een laag CO2 profiel is gebruikt. In de praktijk wordt steeds meer gerecycled materiaal in betonmortel toegepast. Gerecycled spoorballast is een granulaat waarbij geen extra cement toegevoegd hoeft te worden. Daardoor wel zo duurzaam.

Het 3e item van de Van Nieuwpoort Groep gaat over de prefab fabriek in Kampen. De geautomatiseerde productie van vloeren is in beeld gebracht. Ook het energiedak en de regenwateropvang. De speciale heipalen waarop de fabriek is gebouwd zorgen ervoor dat overtollige warmte wordt opgeslagen voor gebruik in koude periodes. Deze fabriek verbruikt bijna geen gas en weinig water. Daarmee sluit Van Nieuwpoort nauw aan bij de doelstelling van het televisieprogramma ‘Doe Maar Duurzaam’, waarin RTL7 aandacht besteedt aan bedrijven en ondernemers die met hun producten en diensten een bijdrage leveren aan een betere samenleving.

Graag verwijzen wij u naar de link om de uitzendingen te bekijken.

Link 1e item Van Nieuwpoort Bouwgrondstoffen: https://youtu.be/skA8EBzm3vo

Link 2e item Van Nieuwpoort Betonmortel: https://youtu.be/QyN_uOnndgw

Link 3e item Betonson Prefab: https://youtu.be/FT3gCWo6xJw