Uitbreiding productiecapaciteit Kanaalplaatvloeren

Zoals bekend produceert Betonson (onderdeel van de Van Nieuwpoort Groep) sinds 2012 in haar vraag gestuurde carrouselfabrieken in Kampen ribcassette- en breedplaatvloeren. Daarnaast produceren we op deze locatie ook lichtgewichtvloeren (polyplaatvloer) en bijbehorende balkbodems alsmede voorgespannen massieve vloeren.

Volledig digitale fabrieken

Deze nieuwe fabrieken zijn tijdens de crisis ingericht om de flexibiliteit en digitalisering in de bouw, op de voet te kunnen volgen. Engineering wordt met diverse externe partijen, in 2D of 3D georganiseerd, zodanig dat de fabrieken volledig digitaal, direct kunnen worden aangestuurd.Hierdoor hebben we inmiddels een aantal ketensamenwerkingsverbanden met select aantal aannemers, teneinde aan de exact gevraagde levertijd te kunnen voldoen.

Betonson Kanaalplaatvloeren maken ons assortiment compleet. Zoals bekend leveren en verkopen wij deze onder het private label Betonson en worden door VBI in hun bekende productielocaties geproduceerd.

Extra productiecapaciteit

Deze samenwerkingsvorm tussen beide partijen loopt zeer goed en blijft dan ook als zodanig ongewijzigd. Echter mede door het succes hiervan neemt het volume kanaalplaat dusdanige vormen aan, dat VBI genoodzaakt is extra productiecapaciteit te organiseren, buiten hun reeds bestaande productielocaties. Daarom is er een besluit tussen Betonson en VBI, om een gedeelte van de productielocatie van Betonson Kampen te verhuren aan VBI per 1 juni 2016.

VBI gaat op dit deel van onze productielocatie in Kampen, volledig zelfstandig, voor eigen rekening, kanaalplaatvloeren produceren. Dit is een separate activiteit naast de hierboven genoemde Betonson carrouselfabrieken.