Stadhuiskwartier Deventer

Duurzaam gebouw

BAM Utiliteitsbouw Regio Noordoost bouwde één van de meest duurzame gebouwen van Nederland met de polyplaatvloer van Prefab Beton. Op de Grote Kerkhof in Deventer verrijst het Stadhuiskwartier. Het Stadhuiskwartier verenigt het oude stadhuis met een nieuw stadskantoor en biedt na oplevering plaats aan het bestuur van de stad en alle gemeentelijke diensten voor inwoners en bedrijven.

Energiegebruik

Het gebouw is een voorbeeld van duurzaamheid in de stad en is één van de meest duurzame gebouwen van Nederland. Zo wordt het IJsselwater gebruikt om te koelen en wordt middels zonnepanelen elektriciteit opgewekt. Deze duurzame vorm van energiegebruik zien we ook terug in de carrouselfabriek waar de betonvloeren voor dit werk zijn gemaakt.

Project data

Aannemer

BAM Bouw & Techniek Zwolle

Hoofdconstructeur

Aronsohn Constructies

Architect

Neutelings Riedijk Architects

Realisatie

2015

BVO

24.000 m²

Project details

Licht en duurzaam

Prefab Beton heeft de polyplaatvloer voor dit werk geleverd. De polyplaatvloer is de duurzaamste lichtgewicht oplossing voor betonvloeren. De unieke vorm van het gerecyclede EPS (geëxpandeerd polystyreen) maakt de vloer en de totale constructie niet alleen lichter en goedkoper maar ook duurzamer.

Minder beton, minder CO2

Minder beton betekent namelijk ook minder uitstoot van CO2. Met de duurzame polyplaatvloer draagt Prefab Beton bij aan misschien wel het duurzaamste gebouw in Nederland.

Waarom onze polyplaatvloer?

Wij bieden flexibele oplossingen voor leidingen en installaties. Daarnaast gaan wij altijd voor maximale gewichtsbesparing en zijn onze vloeren beloopbaar in de bouwfase. Uiteraard zijn onze vloeren voorzien van ISO14001 en EPS certificaten.