Smachtenburg Harskamp

Woonzorgcentrum

Het huidige centrum van Opella aan de Tepelenburgweg in Harskamp was verouderd en voor nieuwbouw was daar te weinig ruimte. Kelderman Vastgoed Ontwikkeling heeft in opdracht van Opella en Woonstede een woonzorgcentrum op turnkey-basis ontwikkeld voor de eerste nieuwe uitbreidingswijk Smachtenburg in Harskamp.

Groen, dorps karakter

Het gebied Smachtenburg is in 2008 door de raad van de gemeente Ede aangewezen als zone voor wonen en woonzorg. De gemeenteraad heeft aangegeven dat zij het belangrijk vinden dat het plan wordt omgeven door een landelijke structuur, groen en een dorps karakter. De onder architectuur ontwikkelde zone bestaat op de begane grond uit een zorgcentrum waarin 3 groepswoningen voor dementerende bejaarden en een wijkservicecentrum zijn voorzien.

Daarboven zijn 10 appartementen gerealiseerd voor senioren met een beperkte zorgvraag. Daarnaast zijn er op de locatie ook nog 16 grondgebonden woningen gebouwd. In het verlengde van de appartementen zijn deze woningen eveneens geschikt voor mensen met een zorgvraag.

Project data

Aannemer

Kelderman Bouw

Hoofdconstructeur

Adviesburo K.J. De Krijger

Architect

AAArchitecten

Realisatie

2015

BVO

3.500 m²