Over Prefab Beton

PLUS polyplaatvloer in duurzaam Stadhuis Deventer

BAM Utiliteitsbouw Regio Noordoost bouwt één van de meest duurzame gebouwen van Nederland met de PLUS polyplaatvloer van Betonson. Op de Grote Kerkhof in Deventer verrijst het Stadhuiskwartier. Het Stadhuiskwartier verenigt het oude stadhuis met een nieuw stadskantoor en biedt na oplevering plaats aan het bestuur van de stad en alle gemeentelijke diensten voor inwoners en bedrijven.

Voorbeeld van duurzaamheid

Het gebouw is een voorbeeld van duurzaamheid in de stad en wordt één van de meest duurzame gebouwen van Nederland. Zo wordt het IJsselwater gebruikt om te koelen en wordt middels zonnepanelen electriciteit opgewekt. Deze duurzame vorm van energiegebruik zien we ook terug in de carrouselfabriek waar de betonvloeren voor dit werk zijn gemaakt.

Betonson polyplaatvloer

Betonson heeft de PLUS polyplaatvloer voor dit werk geleverd. De polyplaatvloer is de duurzaamste lichtgewicht oplossing voor betonvloeren. De unieke vorm van het gerecyclede EPS (geëxpandeerd polystyreen) maakt de vloer en de totale constructie niet alleen lichter en goedkoper maar ook duurzamer. Minder beton betekent namelijk ook minder uitstoot van CO2. Met de duurzame PLUS polyplaatvloer draagt Betonson bij aan misschien wel het duurzaamste gebouw in Nederland.

Voordelen PLUS polyplaatvloer:

– Flexibele oplossing voor leidingen en installaties
– Maximale gewichtsbesparing
– CO2 besparing
– Beloopbaar in bouwfase
– ISO14001 gecertificeerd, inclusief EPS
– Gerecycled EPS