Over Prefab Beton

LEAN Bouwen

In samenwerking met Heijmans Utiliteit heeft Betonson LEAN verder in de praktijk gebracht. In oorsprong was uitgegaan van een in het werk gestorte vloer. In overleg met Heijmans, projectconstructeur Bartels Ingenieursbureau en opdrachtgever heeft Betonson de vloeren omgezet naar breedplaatvloeren met kolomkoppen.

Grote besparing

Betonson heeft met het optimaliseren van de vloer een grote besparing gerealiseerd voor alle partijen. Door toepassing van breedplaatvloeren met geïntergreerde kolomkoppen konden kist- en wapeningswerkzaamheden in het werk sterk worden gereduceerd. De benodigde pons- en beugelwapening is volledig geïntergreerd in de breedplaatvloeren.

Noodzaak van optimalisatie

Ten opzichte van het originele ontwerp van Arcadis is het toepassen van breedplaatvloeren met kolomkoppen niet wezenlijk anders. De LEAN gedachte van alle partijen deed de noodzaak van optimalisaties naar voren komen. De arbeid wordt met toepassing van breedplaatvloeren naar voren geschoven in de bouwkolom. Faalkosten worden hierdoor tot een minimum beperkt.