Over Prefab Beton

Duurzaam watergebruik productie breedplaatvloeren

Beton bestaat hoofdzakelijk uit grind, zand, cement en water. Het is al bekend dat we bij Betonson grind en zand zoveel mogelijk proberen te halen uit gerecycled beton. Ook de energie die we nodig hebben voor de droogkamer en de fabriekshal van de PLUS breedplaatvloer wordt duurzaam door de energiepalen in de fundatie gegenereerd, tezamen met 2.500 m2 energiedak. Betonson verduurzaamt nu nog een belangrijk element van beton, het water.

Hemelwaterberging systeem

Onlangs heeft Betonson in Kampen een hemelwaterberging systeem geïnstalleerd. Al het hemelwater dat op het dak van onze nieuwe carrouselfabriek valt, wordt via het Pluvia systeem in het waterbassin opgeslagen. Met dit systeem kunnen we het betonmengsel van de PLUS breedplaatvloer met hemelwater aanmaken. Hierdoor wordt er geen leidingwater meer gebruikt. Al deze maatregelen leveren een aanzienlijke besparing op in de CO2 footprint van deze fabriek en het product.

Hele jaar energie

1000 vibropalen en 600 energiepalen in de fundatie, tezamen met 2.500 m2 energiedak leveren gedurende het hele jaar de energie voor de droogkamer en de fabriekshal. Dit levert een aanzienlijke besparing op in de CO2 footprint van deze fabriek. Een belangrijk voordeel van de carrouselproductie is dat er ook duurzamer wordt geproduceerd, zonder onnodige verkwisting van staal of andere grondstoffen.