Over Prefab Beton

Betonson partner in Da Vinci Huis®

Da Vinci Huis® van Hurks is de nieuwe methode voor onder andere woningcorporaties, beleggers, gemeenten en ontwikkelaars om snel en efficiënt maatwerk, grondgebonden woningen en/of prefab appartementen te ontwikkelen en te realiseren. Met deze methode kan vanuit ieder programma van wensen snel de best passende oplossing worden gekozen.

Altijd uniek

Elk project is uniek omdat het wordt ontwikkeld op basis van een unieke mix van wensen en opties. Hierdoor ontstaat een woning met een eigen architectonische uitstraling en indeling. En met ruime keuzevrijheid voor bijvoorbeeld dakvormen, gevels, afwerking en duurzaamheid.

PLUS ribcassettevloer

Betonson is partner in het project met haar ribcassettevloeren. De PLUS ribcassettevloer past vanuit het productieproces en hoge isolatiewaarde volledig in het Da Vinci Huis®. De vloer is volledig flexibel voor wat betreft sparingen en leidingdoorvoeren en zodoende voldoen aan de mate van keuzevrijheid voor opdrachtgevers. De PLUS ribcassettevloer wordt in een geautomatiseerde carrousel omgeving gemaakt. Dit heeft als groot voordeel dat de vloeren en sparingen zeer maatvast zijn en faalkosten op de bouw voorkomen.

Duurzaam

De PLUS ribcassettevloer kent een hoge isolatiewaarde met gerecycled EPS. De eisen vanuit opdrachtgevers voor wat betreft duurzaamheid kunnen zo al bij de begane grond vloer worden ingevuld door Betonson. De vloer is daarmee volledig geïntegreerd in de EPC berekeningen met hoge isolatiewaarden.