Over Prefab Beton

Betonson BIM co-maker voor Paleiskwartier Den Bosch

In het Paleiskwartier in den Bosch is Van de Ven Bouw & Ontwikkeling inmiddels gestart met de bouw van Het Hof. Aan de Hofvijver, op de hoek van de Onderwijsboulevard en de Vlijmenseweg worden medio 2017 266 appartementen in Het Hof opgeleverd. De nieuwste appartementen van het Paleiskwartier hebben allen een mooie buitenruimte, in diverse prijsklasses, zowel koop als huur. Onder het appartementengebouw bevindt zich een 2-laagse volledig verdiepte parkeergarage.

BIM

Van de Ven Bouw & Ontwikkeling heeft gekozen voor het open BIM protocol voor de uitvoering van het Paleiskwartier. Alle co-makers werken bij het open protocol in één model. De voordelen van het werken met één model legio, de informatievoorzieningen vindt altijd centraal plaats en alle co-makers werken met het laatste up-to-date model. Hierdoor kan snel worden geschakeld bij mogelijke “clashes” tijdens het virtueel bouwen.

BIM tot productie

Voor zowel de breedplaatvloeren als de kanaalplaatvloeren werkt Betonson mee aan het BIM model. Alle benodigde sparingen en installatievoorzieningen worden geïntegreerd in het model. Tijdens het virtueel bouwen vindt de controle van voorzieningen plaats. Betonson stuurt haar fabriek direct vanuit het BIM model aan en zo wordt de kwaliteit tijdens het virtueel bouwen waarheid in het werk. In het proces is het overnemen (met kans op fouten) geëlimineerd. De correcte elementen uit het model worden zo ook exact geleverd in het Paleiskwartier in Den Bosch.