Pensioengerechtigde collega’s

Bij Van Nieuwpoort Groep is het fijn werken. Zo fijn dat een aantal collega’s die de pensioengerechtigde leeftijd bereikt hebben nog steeds werkzaam zijn bij ons familiebedrijf. Onlangs werden 6 medewerkers door onze Raad van Bestuur in het zonnetje gezet. Naast een bos bloemen, kregen zij tevens een uniek, handzaam exemplaar van het Goudse Kaasmeisje.

Tijdens het 750 jarig bestaan van de stad Gouda kreeg het bekende bronzen beeld ‘de Kaasboerin’ van de kunstenares Ineke van Dijk er 50 betonnen zusjes op ware grootte bij. Deze werden gegoten door de Goudse Betonmortel Centrale. De betonnen beelden werden door uiteenlopende groepen Gouwenaars -met allerlei verschillende achtergronden- bewerkt en gedecoreerd en verspreid in de stad geplaatst.

Bij een van onze deelnemingen, Waardo Beton, hebben we Dirk Slob (78) in het zonnetje gezet. Hij is inmiddels 12,5 jaar ná zijn pensionering nog steeds in dienst en komt met veel plezier naar zijn werk. Hij is ooit begonnen als installatiemonteur en is later gegroeid tot hoofd technisch dienst. Dirk geeft aan dat hij ‘ondanks de afstand tussen de locaties altijd betrokkenheid heeft gevoeld’. Inmiddels denkt hij er wel aan om met pensioen te gaan en het werk over te laten aan de volgende generatie.

Als voormalig molenbaas heeft Bill Janssen (73) veel bijgedragen aan onze organisatie. Bill kent onze zandinstallaties van binnenuit en is nog steeds bereid om bij te springen wanneer dat nodig is. Hij heeft in totaal 52 jaar bij ons in vaste dienst gewerkt en daarna nog 6 jaar als oproepkracht.

In onze EPS fabriek in Goor werd Willy van Aalst (71) verrast. Willy heeft tot eind 2022 gewerkt. Wij zijn erg blij dat we nog lang gebruik hebben kunnen maken van de expertise van Willy op meerdere vlakken binnen Van Nieuwpoort, zowel op kantoor als in de fabriek. Willy heeft zich altijd volledig ingezet en meegedacht met de ontwikkelingen in onze organisatie.

Ook Jan van de Ven (70) werd verrast, die na ruim 40 dienstjaren nog steeds vier dagen per week zijn administratieve vaardigheden inzet voor onze organisatie. Jan denkt er nog niet aan om met pensioen te gaan. Hij geeft aan dat werken bij Van Nieuwpoort hem buitengewoon goed bevalt, hij fijne collega’s heeft en zich altijd welkom voelt op andere locaties.

Onze directeur Frank Koote bracht ook een bezoek aan Sterrebeek om 2 pensionado’s in het zonnetje te zetten. Luc Lecocq (69) is sinds 1993 werkzaam bij Van Nieuwpoort en is verantwoordelijk voor de verkoop en logistiek. Christiane van Bellingen (67) is in 2007 bij ons begonnen en is verantwoordelijk voor de administratie en facturatie. We zijn er trots op dat deze collega’s beiden ondanks hun pensioengerechtigde leeftijd nog graag bij ons willen blijven werken.

Deze collega’s werden door Gerard Van Nieuwpoort en Frank Koote in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet in de afgelopen jaren.