Nieuwe gecombineerde website Van Nieuwpoort Groep

Samen sta je sterk. De aansluiting in activiteiten van de bedrijven binnen de Van Nieuwpoort Groep zijn vanaf heden nog beter zichtbaar met deze nieuwe website. Onze bedrijven kunnen gezamenlijk veel voor u betekenen.

Zo worden onze prefab vloeren van Betonson veelal afgestort met betonmortel van Van Nieuwpoort, in het betonmortel zit van nature het grind en zand van Van Nieuwpoort Bouwgrondstoffen en deze bouwgrondstoffen bedekken ook weer de EPS constructies van Oosterbeek EPS, die overigens weer naast een ‘in het werk te storten’ betonnen constructie ligt. Een echte ketenspeler dus, van grondstof tot eindproduct.

Met de nieuwe navigatiestructuur van deze website hopen wij de eendracht nog beter te kunnen uitdragen naar onze klanten en omgeving. Een bestelling of informatieverzoek over maatvaste prefab vloeren zal mogelijk niet meer lukken zonder dat uw oog ook op onze duurzame CO2-arme betonmortels valt.

Dynamische ontwikkelingen

We hebben ook veel te vertellen na de vele ontwikkelingen in ons bedrijf en daar past een nieuw jasje bij. Zo heeft de prefab vloerendivisie van Betonson twee zeer indrukwekkende volledig geautomatiseerde carrouselfabrieken nieuw gebouwd voor zeer hoogwaardige maatvaste breedplaat- en ribcassettevloeren. Elke te bedenken vorm vloer is hiermee leverbaar met een lage kostprijs. In Kampen staat nu wereldwijd de meest geavanceerde productietechnologie voor systeemvloeren.

Betonson heeft aan haar assortiment in Kampen de hoog toegevoegde waarde producten PLUS balkbodems, PLUS voorgespannen- en PLUS polyplaatvloer toegevoegd. De activiteiten van Omnia Plaatvloer zijn van Ballast Nedam overgenomen door Betonson en inderdaad, deze producten maken we nu in de, inmiddels drukbezette, nieuwe fabrieken in Kampen.

De divisie Bouwelementen van Betonson dat liggers, bruggen en viaducten maakte, is samengegaan met Spanbeton, een specialist in prefab oplossingen voor infrastructurele projecten. Van Nieuwpoort is nu medeaandeelhouder van Spanbeton.

Conovation, een zeer specialistisch hulp- en vulstoffenleverancier voor de betonindustrie is verkocht. Er is een nieuwe betonmortelcentrale in Harderwijk gebouwd en met de verwerving van het volledig belang in Westland Beton en de Mortel Installatie Assen hebben wij onze positie in betonmortelland verder versterkt.

Onze hoogwaardige en duurzame CO2-arme betonmengsels krijgen steeds meer toepassing. Overheden en bedrijven gaan meer en meer duurzaam inkopen. Het maatschappelijke belang wordt steeds meer gediend. Dit geldt ook voor de projecten Grensmaas, welke ter voorkoming van overstromingen van onze rivieren bij hoogwater in het leven zijn geroepen. De projecten vorderen en hiermee wordt Nederland weer een stukje veiliger.

Dit is slechts een kleine greep uit de dynamiek binnen onze groep. Wij zullen u in de komende tijd via deze nieuwe website op de hoogte houden over onze toegevoegde waarde producten, services en uiteraard alle andere ontwikkelingen. Welkom bij de Van Nieuwpoort Groep