Cuijk

Tussen 1998 en 2005 is door Van Nieuwpoort de Heeswijkse Plas gemaakt. Deze plas vormt een groene buffer tussen het industriegebied van Cuijk in het noorden en de woonwijk Heeswijkse Kampen in het zuiden. Aan de zuidkant is een waterrijke, gevarieerde, nieuwe woonwijk ontstaan. Veel woningen liggen direct aan het water, met een eigen aanlegsteiger, en toegang naar de Maas. In de plas wordt ook veel gedoken, gezeild en gekanood. Met name de noordelijke oever heeft veel opgaande beplanting gekregen, zodat het industriegebied landschappelijk is ingepast en nauwelijks zichtbaar is vanuit Cuijk. Aan de westzijde is een lange zichtwal aangelegd tussen de A73 en de wijk, zodat de A73 niet zichtbaar of hoorbaar is.

Project details

Looptijd

Gereed sinds 2005

Status

Opgeleverd

Ligging project

Ten zuiden van Nijmegen op de westoever van de Maas

Projectleider

Koen van Aanholt

Recreatie

Op de noordoever zijn daarnaast stranden en fiets- en wandelpaden aangelegd, met name voor lokale gebruikers, de inwoners van de omliggende wijken en Katwijk en Linden. Parkeervoorzieningen zijn heel beperkt aanwezig. De ontwikkeling van de plas met oevers en randzones heeft al met al een fraaie nieuwe woonwijk opgeleverd voor Cuijk, ontstaan vanuit integrale gebiedsontwikkeling.

Contact opnemen

U kunt contact opnemen met ons voor meer informatie over het project of om een idee aan te dragen. In verband met het corona virus zijn bezoeken aan de locaties helaas niet mogelijk. Wij zullen het bekend maken zodra bezoeken en rondleidingen weer mogelijk zijn.