Ellie van de Water, kwaliteitsfunctionaris bij Van Nieuwpoort Bouwgrondstoffen

Maak kennis met onze collega, Ellie van de Water, een gedreven en sportieve vrouw. Ellie is 46 jaar en woont samen met haar twee pubers in Broekhuizenvorst. Ze is 2,5 jaar werkzaam bij Van Nieuwpoort als kwaliteitsfunctionaris en verantwoordelijk voor alle locaties van Van Nieuwpoort Bouwgrondstoffen.

Voordat Ellie bij Van Nieuwpoort aan de slag ging, werkte ze als auditor bij KIWA. Ze voerde audits uit bij verschillende bedrijven, waaronder de groeve in Duitsland van Peter Siemes.  Het was Peter die haar uiteindelijk overtuigde om de overstap te maken naar Van Nieuwpoort. Het familiegevoel en de samenwerking binnen het team spraken haar enorm aan.
Binnen Van Nieuwpoort geniet Ellie van de vrijheid en afwisseling die haar werk met zich meebrengt. Ze bezoekt wekelijks verschillende locaties en ervaart de dynamiek van het bedrijf.

Naast haar werk is Ellie een fanatieke hardloopster en wielrenster. Ze traint 5 tot 6 keer per week en neemt geregeld deel aan sportieve uitdagingen. Daarnaast zet ze zich in voor het organiseren van evenementen zoals de MOSA Challenge en de Mudmasters voor haar collega’s bij Van Nieuwpoort. Ook is ze actief als trainer van het voetbalteam van haar dochter en als bestuurslid bij De Peelrunners, een lokale hardloopclub.
Ellie heeft dit jaar een bijzonder trailrun avontuur meegemaakt tijdens de Zugspitztrail in de Oostenrijkse bergen. Het idee om laat in de avond te starten en urenlang door de duisternis te lopen om dan als beloning de zon op te zien komen, sprak haar enorm aan. Haar meest memorabele moment tijdens de run was dan ook toen ze na een lange zware klim in het donker ineens boven op een bergkam stond en daar voor het eerst de contouren van de bergen zichtbaar werden. In het eerste licht van de zon die langzaam opkwam volgde een technische afdaling over sneeuwvlaktes en rotsige paadjes. Het gevoel dat je als mens eigenlijk niets voorstelt in de machtige bergen is overweldigend.

Ondanks het feit dat ze niet de volledige 86 kilometer af heeft kunnen leggen, was ze niet extreem teleurgesteld, maar eerder trots op de 60 kilometer die ze wel heeft afgelegd.
Ellie kan niet kiezen tussen fietsen en hardlopen en voor volgend jaar heeft ze alweer een nieuwe uitdaging op het oog: de Mallorca312, waarbij ze 312 kilometer gaat fietsen in de bergen van Mallorca op één dag.

Op de vraag of ze een advies heeft voor haar fanatieke collega’s bij Van Nieuwpoort zegt Ellie: doe eens iets wat buiten je comfort zone ligt, op wat voor vlak dat ook moge zijn! Iedereen heeft een bepaalde mate van uitdaging nodig om scherp en alert te blijven. Tot slot benadrukt Ellie dat, ongeacht wat je wilt bereiken en welke uitdaging je ook aangaat, gezondheid ons meest kostbare bezit is.