Sorteerbedrijf voor Zand en Grind Vlissingen

In het zuid-westen van Nederland bevindt zich Sorteerbedrijf voor Zand en Grind Vlissingen (SBV). Het materiaal dat vanaf SBV aan onze klanten wordt geleverd is afkomstig uit zee, van het Engels Continentaal Plat. Het wordt in onze installatie verwerkt tot een kwalitatief hoogwaardig zand en grind voor de Nederlandse en Belgische betonindustrie. Het materiaal is zowel KOMO als BENOR gecertificeerd.

Gronding gewassen

In de buurt van Lowestoft, gelegen aan de Engelse oostkust, wordt het materiaal op een diepte van 35 à 40 meter gewonnen door sleephopperzuigers. Om een constante verhouding zand en grind te waarborgen wordt een deel van het zand weggespoeld. Dit gebeurt in zeeftorens aan boord van schepen met een laadvermogen van 5.000 tot 8.000 ton. Het grove materiaal, de zogenaamde Ballast as Dredged (BAD), wordt hierna naar Vlissingen gebracht. Tijdens het transport wordt overtollige water weggepompt. In de geavanceerde installatie van SBV wordt het materiaal verwerkt. Het wordt gezeefd, ontdaan van de minst zware delen zoals hout, en geklasseerd zodat de samenstelling constant is. Zouten uit het materiaal wordt door spoelen verwijderd. Het materiaal voldoet aan de eisen voor toeslagmaterialen onder andere van voorgespannen beton. Doordat we bij het gehele proces geen mobiele voertuigen gebruiken besparen we energie, dit is wel zo duurzaam.

Neem contact op

Voor meer informatie of het aanvragen van een offerte kunt u ons bereiken via +31(0)118-4601 60. Wij zijn gevestigd op de Westerhavenweg 14, 4382 NM te Vlissingen.

Downloads

Voor alle downloads van deze locatie kunt u naar de downloads pagina van Bouwgrondstoffen gaan.