De Wereld van Zand & Grind

De wereld van zand & grind, een wereld waar je meestal niet bij stil staat. Maar zonder zand en grind zou de wereld er iets anders uitzien. Dan dronken we bijvoorbeeld geen thee uit glas, maar uit houten bekers.  En woonden we in houten huizen. Want zand wordt onder andere gebruikt om glas van te maken. En als grondstof gebruikt voor beton waarmee huizen worden gebouwd en wegen worden aangelegd. Zand is, na water, wereldwijd de meest gebruikte grondstof. Voor deze toepassingen is veel zand en grind nodig. Van Nieuwpoort is een van de bedrijven die het zand en grind uit de bodem halen. Dat doen we op een duurzame manier, in onder andere groeves en met drijvende installaties in bijvoorbeeld de Maas.

Om de veelzijdigheid van de zand en grind sector aan jongeren kenbaar te maken, ontwikkelden wij samen met Meet the Youngsters en een aantal andere bedrijven uit de sector een game. Deze serious game laat jongeren op een realistische en interactieve manier met behulp van augmented reality en virtual reality kennis maken met de andere bedrijven uit de zand en grind sector. Met behulp van deze game laten we zien hoe veelzijdig, uitdagend en afwisselend het is om in deze sector te werken.

Momenteel zijn er geen specifieke opleidingen voor. Om de jongeren te interesseren voor deze sector is het belangrijk dat zij op een leuke en eigentijdse manier kennis kunnen maken met de sector. Daarmee is het spel niet alleen informatief, maar ook een leuke bezigheid om meer te weten te komen over de zand en grind sector.

Wil je meer informatie over het spel? Bezoek dan de website van Meet The Youngsters.