Bijna een half miljoen kijkers BN’ers door de modder

Voor het tweede jaar is Mud Masters gehouden in de Van Nieuwpoort groeve in Weeze (D). Deze zogeheten obstacle run, waarbij je gegarandeerd onder de modder komt te zitten is uitgegroeid tot een groot evenement. Aanleiding voor SBS6 om een VIP uitzending te maken waarbij vijf BNérs samen met een vriend of familielid het zware parcours aflegde om aandacht te vragen voor KNGF Geleidehonden. Gisterenavond zagen bijna een half miljoen mensen deze uitzending.

Mud Masters is een uitdagend hindernisparcours gebaseerd op echte mariniersstormbanen dat voor vele liefhebbers wordt georganiseerd. De zand- en grindwinlocatie, bekend als groeve Siemes, is een perfecte basis voor dit modder spektakel. Ca. 12.500 enthousiastelingen, waaronder 25 mensen van Van Nieuwpoort, hebben het parcours dit voorjaar afgelegd. Dit jaar was er voor het eerst een 24 uurs run en de VIP uitzending van SBS6.

Airen Mylene, Kees van der Spek, Jim Bakkum, Leontien van Moorsel en Frans Duijts zijn samen met een vriend, vriendin of familielid de uitdaging aangegaan. Na het afleggen van twee runs vielen er twee duo’s af en streden de overgebleven drie duo’s tegen elkaar in de finale-run. Jim en zijn broer zijn de winnaars geworden.