Bouwgrondstoffen

Van Nieuwpoort Bouwgrondstoffen levert hoogwaardig zand, grind, steenslag en andere bouwgrondstoffen voor de bouw van woningen, ziekenhuizen, bruggen en wegen. Grondstoffen die worden verhandeld komen veelal uit eigen projecten, die zorgvuldig, duurzaam en met een nuttige nabestemming worden ontwikkeld en gerealiseerd.

Wij staan garant voor stipte levering van een breed assortiment bouwgrondstoffen, hulp- en gerecyclede grondstoffen. Onze strakke logistieke organisatie speelt in op veranderingen in de markt. Van Nieuwpoort Bouwgrondstoffen onderneemt met u mee en levert een totaalpakket ‘op recept’ geproduceerd zand en grint. Want goed, snel en rendabel bouwen is nog een hele onderneming.

115 jaar ervaring

Wij zijn thuis in de wereld van betonmortel, betonproducten, asfalt en infrastructuurwerken. Onze vakmensen zorgen via een doordacht productieproces dat is afgestemd op de markt- en klantbehoefte voor de juiste samenstelling en kwaliteit van zand en grint. Dit alles maakt ons een vooraanstaande speler in de productie, handel en levering van bouwgrondstoffen.

Onze kernwaarden

Innovatief

Duurzame inzet van mensen en middelen bij de productie en levering van een breed assortiment bouwgrondstoffen

Doelgericht

Produceren, verhandelen en leveren van bouwgrondstoffen met respect voor de omgeving

Ondernemend

Doordacht productieproces dat is afgestemd op de markt- en klantbehoefte

Verbindend

Inventieve logistieke oplossingen van winning tot bouwplaats

Traditie

Op basis van 115 jaar kennis en ervaring spaarzaam omgaan met natuurlijke reserves

Samenwerking met gebiedsontwikkeling

Wilt u meer weten over onze projecten waar we duurzame grondstofwinning inzetten als het startpunt van de ontwikkeling van gebieden? Ga dan naar de pagina van gebiedsontwikkeling waar we nauw mee samenwerken.

Onze locaties door heel Nederland, Duitsland en België

In Gouda, Maassluis, Sterrebeek (Belgie), Gummersbach (Duitsland) en Arnsberg-Holzen (Duitsland), coördineren onze logistieke specialisten de planning van vele schepen en vrachtwagens om ons brede assortiment bouwgrondstoffen tijdig en efficiënt te leveren bij onze klanten. We hebben meerdere locaties, depots, droge winningen (groeves) en natte winningen (zandklasseerinstallaties). Meer informatie over onze locaties kunt u vinden op onze locaties pagina.

De Wereld van Zand & Grind

De wereld van zand & grind, een wereld waar je meestal niet bij stil staat. Maar zonder zand en grind zou de wereld er iets anders uitzien. Van Nieuwpoort is een van de bedrijven die het zand en grind uit de bodem halen. Dat doen we op een duurzame manier, in onder andere groeves en met drijvende installaties in bijvoorbeeld de Maas.
Om de veelzijdigheid van de zand en grind sector aan jongeren kenbaar te maken, ontwikkelden wij samen met Meet the Youngsters en een aantal andere bedrijven uit de sector een game. Deze game laat jongeren op een realistische en interactieve manier met behulp van augmented reality en virtual reality kennis maken met de andere bedrijven uit de zand en grind sector.

Strategische locaties

Onze strategische locaties zijn gelegen in de Benelux en Duitsland. Ze zijn optimaal bereikbaar met aan water gelegen loswallen of depots op makkelijk bereikbare plaatsen aan land. Dankzij onze goede bereikbaarheid kunt u gemakkelijk en snel uw producten bij ons ophalen.

Duurzame winning

Duurzaam bouwen begint met duurzaam winnen. Onze zand- en grindprojecten zorgen voor meerwaarde voor mens en milieu. Door de winning van zand en grind langs de rivieren, wordt de hoogwaterveiligheid vergroot en levert het ook vaak nieuwe natuur op.

Maatwerk recepten

Bij onze drijvende zand-en grindwininstallaties worden dagelijks honderden recepten op maat gemaakt en getest alvorens het beladen wordt op de schepen. Het wordt just in time geproduceerd en geladen in schepen van klanten en de eigen binnenvaart vloot.

Logistiek

Wij vervoeren onze producten per as maar veelal over het water met een eigen vloot van 40 schepen. Onze grondstoffen vinden hun weg via aan het water gelegen locaties en worden vervolgens per as geleverd op bouwlocaties in binnen- en buitenland.

Gebiedsontwikkeling

Bij gebiedsontwikkeling staat het creëren van een natuurlijk gebied in combinatie met het duurzaam winnen van grondstoffen centraal. Deze grondstoffen worden ingezet om wegen, woning en infrastructurele werken te ontwikkelen. Onze aanpak is integraal en wij zorgen ervoor dat de keten van grondstof winning, gebiedsontwikkeling en eindproducten voor infrastructuur compleet is en alle belangen behartigd zijn in het proces.

Kwaliteit

Al onze werkzaamheden zijn genormeerd en gecertificeerd volgens de laatste kwaliteitseisen. Zo kunnen al onze klanten rekenen op goede, kwalitatieve producten en leverzekerheid.

Direct offerte aanvragen?

Ons sales team staat voor u klaar om al uw vragen over onze producten te beantwoorden en u te helpen bij uw order.
Wij leveren just in time en uitsluitend aan het bedrijfsleven.