PLUS betonmortel voor rondweg Reeuwijk-Brug

Goudse Betonmortel Centrale (GBC) is eind maart 2015 begonnen met de leverantie van PLUS betonmortel voor de nieuwe rondweg Reeuwijk-Brug. Aannemer Heijmans Wegen B.V. heeft het ontwerp en de bouw van de Rondweg in de vorm van een Design & Construct contract in opdracht.

De afgelopen jaren is de verkeersintensiteit door het centrum van Reeuwijk-Brug sterk toegenomen. Dit heeft een negatief effect gehad op de leefbaarheid en op de afwikkeling van lokaal verkeer. Om de leefbaarheid te verhogen en de ontwikkeling van het dorpshart een impuls te geven heeft de gemeente Bodegraven-Reeuwijk gekozen voor de aanleg van de Rondweg om Reeuwijk-Brug. Door de realisatie van de Rondweg zal doorgaand verkeer om Reeuwijk-Brug worden geleid en wordt een verkeersluw dorpshart gecreëerd. De Rondweg heeft een lengte van circa 3,4 km en loopt vanaf de Zoutmansweg tot aan de aansluiting met de N459 op de Fortuijnrotonde.

Juni 2014 is Heijmans Wegen B.V. gestart met de uitvoering. De oplevering wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2015