Nieuw stationsgebouw en tunnels Harderwijk

Afgelopen maand mei heeft Van Nieuwpoort betonmortel B.V. vanuit betoncentrale Harderwijk de eerste 1100 m³  geleverd van de totaal 8000 m³  voor de twee tunnel onderdoorgangen. De 1100m3 is op 1 dag geproduceerd en geleverd.

Project

Harderwijk krijg een compleet nieuw stationsgebouw en ook de omgeving ondergaat een totale metamorfose. Zo wordt het station weer met recht de toegangspoort naar de stad. Het nieuwe station wordt beter bereikbaar door de aanleg van een verkeerstunnel waar zowel voetgangers, fietsers als auto’s gebruik van kunnen maken. De perrons zijn ook te bereiken via deze verkeerstunnel. De tunnel, het stationsplein en het nieuwe stationsgebouw lopen naadloos in elkaar over, waardoor een aantrekkelijk en goed bereikbaar stationsgebied ontstaat. Het nieuwe station krijgt ook voorzieningen die goed zijn afgestemd op de behoeften van de reiziger. Zo wordt er onder de stationsluifel een groot zitelement geplaatst waar men beschut kan zitten, er komen twee winkels in het station en de bewaakte en onbewaakte stallingen worden vernieuwd en uitgebreid. Daarnaast wordt het P&R-terrein verbouwd en komt er een dynamisch busstation.

Fietstunnel

Gelijktijdig met de werkzaamheden in het stationsgebied wordt ook de gelijkvloerse spoorwegovergang voor langzaam verkeer tussen de wijk Drielanden en de Weisteeg vervangen door een fietstunnel.

Planning

Naar verwachting zijn de verkeerstunnel en het stationsgebouw de tweede helft van 2016 klaar. De fietstunnel Weisteeg kan naar verwachting in het najaar van 2015 in gebruik worden genomen.