Fundering Markthal Rotterdam

De Markthal Rotterdam is open. Van Nieuwpoort heeft in 2011 de basis gelegd in de fundering.  Zo’n 16.000 m³ beton gestort op een diepte van 15 m onder water.

Het PLUS onderwaterbeton is gestort op de bodem van de parkeergarage in oktober 2011.  Volgens projectontwikkelaar ProVast was het een behoorlijk logistieke operatie. De stort moesten onafgebroken plaatsvinden om gedurende het uitharden geen naden te creëren. De vloer moet namelijk één geheel worden om sterk genoeg te zijn om de garage en de hal te dragen.

Elke drie minuten storten

Vanaf 11 oktober 2011 leverende Van Nieuwpoort elke drie minuten een betonmixer met een lading PLUS betonmortel op het Markthal terrein. In totaal zijn er zo’n 1.500 ritten gemaakt. De betonnen vloer onderin garage heeft een dikte van zo’n anderhalve meter.

Speciaal uitgeruste betonpompen

Het storten gebeurde met een tweetal speciaal uitgeruste betonpompen, die met behulp van een stortpijp is het PLUS onderwaterbeton op de bodem hebben aangebracht. Twee duikteams hebben het storten van PLUS onderwaterbeton begeleid en gecontroleerd.

Meer weten over de PLUSSEN van Van Nieuwpoort? Neem contact met ons op via de knop hieronder.