Duurzaamheid

Sinds 2000 heeft de Van Nieuwpoort Groep een sterke focus op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat duurzame woning-, industrie- en wegenbouw de toekomst heeft. Door duurzaam te produceren en door het leveren van duurzame producten willen wij een bijdrage leveren aan een verdere verduurzaming van de bouw. Deze filosofie heeft in de afgelopen jaren een sterke sturing gegeven aan de innovatie van producten en inmiddels heeft Van Nieuwpoort Betonmortel een breed scala aan duurzame betonproducten ontwikkeld met een laag CO2 profiel dat volledig in het duurzaam bouwen principe past.

Nul Co2 programma

De bouw is verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de CO2-uitstoot. Van Nieuwpoort zoekt naar wegen die CO2-uitstoot te verminderen. Productinnovatie, recycling van natuurlijke grondstoffen en een milieuvriendelijk transport zijn onze middelen om dat doel te bereiken. De nieuwste ontwikkelingen, ook bij onze deelnemingen, sterken ons vertrouwen in de toekomst.

Beton Bewust Keurmerk

De Vereniging van Ondernemers van Betonmortelfabrikanten in Nederland (VOBN) heeft een keurmerk dat garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid, Beton Bewust. Van Nieuwpoort is in bezit van dit keurmerk. Het bedrijf voldoet ruimschoots aan de strenge eisen van dit keurmerk op het gebied van betrouwbaarheid, deskundigheid, duurzaamheid en arbeidsveiligheid.

Duurzame samenwerking

De bedrijven binnen de Van Nieuwpoort Groep vinden de meerwaarde door samen te werken in projecten en daarmee een voor de klant op maat pakket voor de bouw te leveren; bouwgrondstoffen, betonmortel, betonproducten en unieke bouwconcepten. In onze werkwijze is het reduceren van de impact die ons bedrijfsproces op het milieu heeft een belangrijk uitgangspunt. Met dit assortiment en deze werkwijze bieden we als organisatie een meerwaarde. Zeker ook voor duurzame bouw.

BREEAM NL

BREEAM is hét instrument om de duurzaamheid van nieuwbouw en bestaand gebouwen meetbaar te maken. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en werd oorspronkelijk ontwikkeld en geïntroduceerd door het Building Research Establishment (BRE), een Engelse onderzoeksinstantie, vergelijkbaar met het Nederlandse TNO. De toevoeging NL maakt duidelijk dat het hier om de Nederlandse versie gaat.